U bent hier:  Home  /  Wat is Bikram Yoga

Wat is Bikram Yoga

Bikram Yoga is een bepaalde stijl van Yoga. Kenmerkend is de warmte waarin het wordt uitgeoefend. De temperatuur in de Bikram ruimte kan namelijk variëren van 34 tot 40 graden Celcius. Naast de warmte in de ruimte de luchtvochtigheid ook hoog. Door de warmte wordt je flexibel (voorkomen van blessures) en ga je zweten (lichaam ontgiften).

Een Bikram Yoga sessie duurt 90 minuten. In deze 90 minuten neem je 26 asana's (yoga-posities) aan die elk 2 keer worden uitgevoerd. Op deze manier strek je je spieren, worden je gewrichten soepel en worden je organen gemasseerd.

Bikram Yoga verschilt met andere Yoga stijlen door het ontbreken van de Zonnegroet voor het begin van de sessie. De Zonnegroet is bij andere Yoga stijlen een serie van 12 houdingen, die in een ononderbroken en soepele beweging worden uitgevoerd. Iedere beweging van de zonnegroet valt samen met een bepaalde ademhaling. De Zonnegroet versterkt je en zorgt voor een soepel lichaam. Door de hoge temperaturen in de ruimte is de Zonnegroet niet nodig.

Sommige beoefenaars en instructeurs van Bikram Yoga zeggen vele verbazingwekkende fysieke voordelen te hebben, zoals een volledig herstel van oude verwondingen en chronische ziektes.

Ben je al enthousiast? Ga dan kijken of er een Bikram locatie bij je in de buurt is of bekijk de tips voor een eerste keer.